U trendu

Višestruki ubica iz Atlante tvrdi da je seksualni zavisnik

ATLANTA – Muškarac optužen za više ubistva u seriji oružanih napada koje je izvršio u roku od sat vremena u tri salona za masažu na području Atlante, u američkoj državi Džordžiji, izjavio je da ima problem sa seksualnom zavisnošću i njegov zločin možda nije bio motivisan rasnom mržnjom, saopštile su lokalne vasti.

Ubica 21-godišnji Robert Eron Long usmrtio je osam osoba, među kojima šest Azijatkinja i izazvao strahovanje da su njegovi napadi još jedan zločin iz mržnje prema Amerikancima poreklom iz Azije na koje je, inače, tokom pandemije bilo mnogo napada, preneo Rojters.

Long je u utorak najpre pucao na pet osoba u salonu za azijsku masažu Jungs u Akvordu, oko 50 kilometara severno od Atlante, izjavio je predstavnik šerifa okruga Čiroki kapetan Džej Bejker, preneo je ranije AP.

Dve osobe su u tom napadu preminule na licu mesta, a tri su prebačene u bolnicu u kojoj su još dve žrtve preminule, potvrdio je Bejker.

Otprilike sat kasnije, policija je nakon poziva na intervenciju zbog pljačke pronašla tri ženske osobe koje su umrle od prostrelnih rana u Gold Spa centru u blizini kvarta Bakhed u Atlanti, nadomak gradskog bloka u kojem se nalaze saloni za tetoviranje i striptiz klubovi.

Dok su bili na mestu zločina, policajci su saznali i za pucnjavu u drugom spa centru, preko puta ulice, u Aromaterapi spa gde su pronašli još jednu ubijenu žensku osobu.

„Osumnjičeni je preuzeo odgovornost za ubistva. Lokacije na kojima je počinio zločine on smatra mestima iskušenja koja je želeo da uništi“, izjavio je policijski kapetan Džej Bejker i potvrdio da je u kolima ubice pronađeno oružje kalibra 9 milimetara.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.