U trendu

Vlada RS prodaje avion, početna cena 950 hiljada evra

BANJALUKA – Vlada Republike Srpske odlučila je da proda avion Cesna 525, godinu i po dana nakon što je kupila novi koji je platila više od 9,5 miliona evra.

Plan je da letelica bude prodata na licitaciji za najmanje 1,86 miliona konvertibilnih maraka (oko 950 hiljada evra), piše portal capital.ba.

Reč je o jednom od dva aviona u vlasništvu Republike Srpske koji je od marta prošle do marta ove godine imao 40 letova prema brojnim evropskim destinacijama.

Ukoliko avion ne bude prodat na prvoj, biće zakazana druga licitacija. Ako se ni na toj ne nađe kupac, avion će biti prodat neposrednim nagođenjem, navodi capital.ba.

Prva ponuda ne može biti niža od najniže početne cene, a svaka naredna mora biti za najmanje pet odsto viša od prethodne.

„Avion se prodaje u viđenom stanju, po principu viđeno-kupljeno bez mogućnosti naknadnih prigovora“, navodi se u uslovima prodaje.

Pravo učešća imaju svi koji uplate kauciju od 50.000 konvertibilnih maraka (oko 25 hiljada evra), a licitacija će biti održana 19. maja na Aerodromu Banjaluka.

Capital.ba je ranije pisao da RS kupuje avion „Cešna Citation CJ4“, koji spada u kategoriju lakih aviona i koji može da preveze do 10 putnika na dužim letovima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.