U trendu

VNB razmatralo zabranu ulaska u CG 28 strnih državljana

PODGORICA – Veće za nacionalnu bezbednost Crne Gore razmatralo je danas zabranu ulaska u zemlju za 28 stranih državljana, a premijer vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović je rekao da su prema različitim osobama preduzete različite mere.

“Nije loše napraviti analizu, jer se tu ne radi samo u ruskom uticaju, nego kako je navedeno o ruskom i drugim uticajima”, naveo je Abazović i dodao da je reč o „malignim uticajima“.

“Aktivnosti u suzbijanju malignih uticaja se nastavljaju”, rekao je Abazović.

Veće je informisano od Agencije za nacionalnu bezbednost da se neke akcije nastavljaju u saradnji sa partnerskim službama.

„Mislim da ćemo u narednom periodu imati konkretnije informacije“, kazao je premijer upitan šta je epilog sednice i razmatranja slučaja špijunaže, preneo je portal RTCG.

Istakao je i da se mora napraviti dobar monitoring, te da je odlučeno da za koordinatora rada Biroa za operativnu koordinaciju bude određen ministar pravde Marko Kovač.

Vijeće je, kako je saopšteno iz vlade, raspravljalo o analizi aktivnosti Agencije za nacionalnu bezbednost na suzbijanju ruskog i drugih malignih stranih uticaja u Crnoj Gori, sa osvrtom na lica u odnosu na koja su preduzete mere, sa konkretnim razlozima za preduzimanje tih mera.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar