U trendu

Vučić: Rešene granice. . . Kako? Neće biti tako. .

ALPBAH – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je većinski stav u međunarodnoj zajednici da su granice Kosova rešeno, da rešenje koje je nametnuto podrazumeva da se Srbiji otme teritorija, te da će spreciti svaki pokušaj Srbije da nešto dobije.

„E, neće biti tako“, rekao je Vučić u razgovoru sa srpskim novinarima u Alpbahu, u kojem je, kaže, takođe iza svega bila pozicija većeg dela međunarodne zajednice kako ga je opisao.

„Vi ste nam nametnutli nešto 2008, i sad smatrate da ste u pravu…A u skladu s čim ste to uradili, s kojim međunarodnim aktom?“, preneo je Vučić argumentaciju Srbije.

On je rekao da se sve svodi na to da je rešenje ono koje je nametnuto, a njegova suština je da se Srbiji otme teritorija.

„Suština je: izgubili ste Kosovo u celini, ne pokušavajte da dobijete bilo šta, ako pokušate vi ste loši momci i sprečićemo vas u tome“, protumačio je predsednik i poručio da „neće biti tako“.

„I šta ćete sad? Je l ćete da čekate nekog drugog, koji će tako nešto da prihvati? To se neće desiti“, rekao je i istakao da je zato naša borba za Kosovo i Metohiju važna.

„Hoćemo budućnost, ali nećemo da Srbi budu poniženi i da budu gubitnici“, rekao je predsednik Vučić.

Dogovor će, naglasio je, ako ga bude, biti težak, ali sigurno ne može da bude ponižavajući za Srbe, kao što bi to neki hteli danas.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.