Vučić sa aaustrijskim kancelarom, Hanom i Tačijem

BEČ – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Beču, pred početak EU samita u Alpbahu, sa austrijskim kancelarom Sebastijanom Kurcom, evropskim komesarom za proširenje Johanesom Hanom i predstavnikom privremenih institucija u Prištini Hašimom Tačijem.

Domaćin sastanka, austrijski kancelar Kurc je istakao da su prioriteti Austrije, kao predsedavajuće EU, politika susedstva i proširenja, bezbednost i migracije, uz moto „Evropa koja štiti“.

On je ohrabrio učesnike dijaloga da nastave razgovore i naveo da je to osnovni preduslov za pristupanje EU, naglasivši da se Austrija tokom svog predsedavanja naročito zalaže za evropsku perspektivu svih zemalja Zapadnog Balkana.

Vučić je naglasio da je za Srbiju i ceo region veoma važno da imaju podršku Austrije u naporima da se dođe do održivog rešenja i da se očuva mir.

On je, istovremeno, zamolio austrijskog kancelara da dodatno ohrabri tamošnje investitore u njihovoj nameri da ulažu u Srbiju, navodi se u saopštenju Pres službe predsednika Srbije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.