U trendu

Vučurović: O CG će se odlučivati u CG, DPS i Đukanović su prošlost

PODGORICA – Poštujemo preporuke međunarodnih predstavnika, ali o Crnoj Gori će se odlučivati u Crnoj Gori, poručio je danas poslanik Demokratskog fronta Jovan Vučurović i istakao da što pre treba shvatiti da su DPS i Milo Đukanović prošlost.

„Crna Gora je 30. avgusta promenila vlast i osvojila slobodu nakon više od 70 godina vladavina jednopartijske komunističke diktature i Đukanovićeve mafijaške organizacije, i građani imaju pravo na demokratiju koja im je decenijama uskraćivana, a to posebno treba da shvate ovi koji dolaze iz Slovačke, Rumunije ili Češke, koje su i same bile zarobljene u sličnim sistemima“, poručio je Vučurović.

Kako kaže, nada se da oni ozbiljno shvataju poruku da će se o Crnoj Gori odlučivati u Crnoj Gori.

„Ne verujemo da bi oni dozvolili bilo kakve ucene ili da im, na primer Crna Gora ili neka druga država određuju kako će se ponašati parlamentarna većina u Slovačkoj, Češkoj, Rumuniji, Hrvatskoj ili nekoj drugoj državi“, naveo je Vučurović.

Ova parlamentarna većina je, kaže, izraz narodne volje sa izbora 30. avgusta 2020. godine i najzad je ta većina dobila priliku da Crnu Goru povede napred i formira novu vladu, uz podršku, sugestije i dobre namere svih partnera.

„Svi oni moraju da shvate da Crna Gora nije kolonija i da ima snage, volje, pameti da ide putem uspeha. Ako je neko od međunarodnih predstavnika nešto posebno vezan za Mila Đukanovića to nije naš problem i CG neće biti zarobljenik nekih takvih odnosa. Što pre neki u međunarodnoj zajednici shvate da su Milo Đukanović i DPS prošlost, to će biti bolje za sve“, poručio je Vučurović, preneli su podgorički mediji.

Poručio je da žele da budu partneri sa svima, da budu deo regionalnih inicijativa i saradnje sa onima koji mogu doprineti boljem životu svih građana Crne Gore.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.