U trendu

Vučurović: Setimo se poginulih, zapamtimo izdaje

PODGORICA – Deo podgoričkih medija podseća na 23 godine od agresije NATO saveza na tadašnju Saveznu Republiku Jugoslaviju, u čijem sastavu je bila i Crna Gora, a tokom koje je za 78 dana poginulo 2.500 ljudi.

Prema podacima Ministarstva odbrane Srbije tokom vazdušne agresije NATO ubijeno je 2.500 civila, među njima 89 dece i 1.031 pripadnik vojske i policije. Prema istom izvoru, ranjeno je oko 6.000 civila, od toga 2.700 dece, kao i 5.173 vojnika i policajaca, a 25 osoba se i danas vodi kao nestalo.

Poslanik Demokratskog fronta Jovan Vučurović je tim povodom pozvao da se, kako je naveo, „svi sa tugom i ponosom setimo svih koji su stradali u zločinačkoj NATO agresiji, naše dece kojoj nisu dozvolili da odrastu, naše vojske i policije koja je hrabro stala ispred najveće vojne sile u istoriji i njihovih slugu iz terorističke OVK“.

„Da se setimo naših pilota koji su večno ostali vezani za nebesa, a svi uklesani u temelje srpske slobode. I ponosan sam što sam te 1999. godine, bio uz hiljade onih iz Crne Gore koji su se odazvali pozivu otadžbine“, poručuje Vučurović.

On je istovremeno pozvao da se dobro zapamte i oni iz Crne Gore koji su, kako kaže, usred bombardovanja SRJ, išli u Brisel na noge NATO zločincima.

„Takva izdaja nije zabeležena i mora se sprečiti povratak politike koja je pljunula na naše pretke, a nakon svega priznala lažnu državu Kosovo“, naveo je Vučurović.

Vučurović je podsetio na istinu da narod Crne Gore nikada nije glasao za ulaza ove države u NATO.

„Tamo smo uvučeni silom bivšeg zločinačkog režima, koji je pokušao ali nije uspeo da porazi istinsku Crnu Goru“, napisao je Vučurović na svom fejsbuk profilu.

Poručio je da se istinska Crna Gora danas seća Milice Rakić, Peđe Leovca, Milenka Pavlovića, nastradalih u Murinu, heroja sa Košara i Paštrika…

„A oni…njihova mera su Tači, Haradinaj i slični zlikovci. I zato će, između ostalog, Crna Gora uvek poraziti izdajnički Montenegro. Kao što će civilizovani svet i patriote stati na put NATO i drugim zločinačkim projektima koji se danas, kad je planeta u velikim iskušenjima, raspadaju u svom besmislu“, kporučio je Vučurović i dodao:

„I zato, jednom za sva vremena – Ne u NATO. Kosovo je Srbija! Dogodine u Prizrenu! Večna slava našim mučenicima stradalim tog krvavog proleća 1999. godine“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.