U trendu

Vuković: Pokušaj diskreditacije, Knežević osuđeni terorista

PODGORICA – Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković izjavio je danas, reagujući na optužbe poslanika Demokratskog fronta Milana Kneževića da je odgovoran za uništavanje bilborda sa likom pokojnog mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija i patrijarha srpskog Irineja, da je u pitanju pokušaj njegove diskreditacije, nazivajući Kneževića „prvostepeno osuđenim teroristom“.

Knežević je prethodno optužio Vukovića da je na čelu, kako je naveo, „kriminalne grupe“ koja je oskrnavila bilborde u zetskom selu Mojanovići, na kojima se nalaze fotografije nedavno preminulih patrijarha srpskog Irineja i mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija.

Knežević u objavi na zvaničnoj Fejsbuk stranici DF tvrdi da su u izvršenju tog krivičnog dela aktivno učestvovali zaposleni u komunalnoj policiji Podgorice, koji su „davali instrukcije i nadgledali čitavu akciju“ i fotografisali je.

Vuković u reagovanju navodi da službe Glavnog grada već mesecima obavljaju pojačani nadzor u prigradskim naseljima, gde su česti primeri vandalizma i ispisivanja poruka političke sadržine.

On je dodao da su službenici Komunalne policije u sklopu obavljanja redovnih aktivnosti pre dve noći zatekli, kako je naveo, grupu za sada nepoznatih osoba kako farbaju pomenuti bilbord, te da su se, kada su primetili da ih službenici fotografišu, „velikom brzinom udaljili u nepoznatom pravcu.“

Vuković je dodao da je sačinjen zvanični zapisnik o tome.

On se požalio da je, kako tvrdi, svakodnevno „na tapetu“ raznih medija i da trpi najgore moguće uvrede na ličnoj osnovi, kao i da mu crta meta.

„Koliko daleko su ljudi i ‘ljudi’ spremni da idu u pokušajima moje diskreditacije, govori i jutrošnja ‘senzacionalna objava’ prvostepeno osudenog teroriste (i, na njegovu i našu nesreću, potomka ugledne partizanske familije iz Zete, koji godinama služi interesima onih protiv kojih su mu se preci borili) Milana Kneževića da je neko u Zeti, po mom nalogu, uništavao bilbord s likom pokojnog mitropolita Amfilohija i patrijarha Irineja“, napisao je Vuković na Fejsbuku.

On je dodao da je iste noći oskrnavljen spomenik stradalima u NOB-u u centru Golubovaca, dok je na Zlatici objekat železničke stanice prekrečen u crveno-plavo-belo.

„U konkretnom slucaju, nemam dilemu da je reč o još jednom, do sada najpodmuklijem, i krajnje providnom pokušaju manipulacije intimnim osećanjima naših sugrađana, s cilljem nanošenja štete političkim neistomišljenicima“, poručio je Vuković.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.