U trendu

Zaharova: Berlin upozorava na kriminal na KiM, a naoruzava ga

MOSKVA – Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova ocenila je da su kontradiktorne akcije Nemačke na Kosovu i Metohije, jer Berlin, kako navodi, s jedne strane upozorava na organizovani kriminal na KiM, a s druge strane isporučuje velike količine naoružanja Prištini.

Zaharova je na svom nalogu na Telegramu navela da je u medijima procurilo pismo proizvođača naoružanja „Hekler i Koh“ i Federalnog saveta bezbednosti Nemačke o planovima da se pokrajini Kosovu i Metohiji isporuči još jedna partija automatskog oružja, u vrednosti od preko pola miliona evra.

„Ponavljam: ‘još jedna’, što znači da ovo nije prva (isporuka oružja)“, ukazala je Zaharova, a prenosi Sputnjik.

Ona je naglasila da je, s druge strane, na sajtu Ministarstva spoljnih poslova Nemačke, u delu o preporucima za posete stranim državama, o tzv. Kosovu napisano da je tamo široko rasprostarnjen organizovani kriminal, da se u privatnim rukama nalazi više stotina hiljada jedinica nelegalnog lakog oružja, kao i da su faktori koji ogranicavaju njihovu upotrebu nisk.

Takav opis situacije nazvala je apsolutno poštenim u, kako je navela, kriminalnom regionu koji neki nazivaju „zemljom mogućnosti“, a drugi „crnom rupom“.

„To se često dešava, kada se uz pomoć zapadnih pokrovitelja namerno i sa ciljem, bez bilo kakve pravne osnove, suverena država podvrgava nasilnom cepanju“, naglasila je Zaharova.

Zaharova je ocenila da su novinari nemačkog lista Nojes Dojčland
„pronašli znake lakog razdvajanja ličnosti u sopstvenoj vlasti“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.