U trendu

Zaharova: SAD i Ukrajina ne žele mir, već traže dalja neprijateljstva

MOSKVA – Portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je danas da je razgovor američkog i ukrajniskog predesednika Džozefa Bajdena i Volodimira Zelenskog u Vašingtonu dokaz da SAD i Ukrajina ne traže mir, već dalja neprijateljstva.

„Da li ste čuli da govore o pregovorima, o bilo kakvoj komunikaciji sa Rusijom? Naravno da ne“, rekla je Zaharova, a prenosi TAS S.

Ona je navela da Zelenski i njegovi saveznici govore o Rusiji na samo jedan način.

„Zelenski o našoj zemlji govori neotesano, jer on u principu ne ume drugačije, a čak ni njegovi gospodari se ne usuđuju da govore drugačije“, rekla je Zaharova i dodala da „Zelenski nema šta da kaže, i jedino što može jeste da bude grub“.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski juče je doputovao u Vašington kako bi razgovarao sa američkim kolegom Džozefom Bajdenom.

Zelenski je govorio na zajedničkoj sednici oba doma Kongresa SAD, gde se zahvalio američkim zvaničnicima i narodu na podršci njegovoj zemlji i rekao da će Ukrajina pobediti, „jer smo ujedinjeni. Ukrajina, Amerika i čitav slobodni svet“.

Predsednik SAD Džozef Bajden je rekao da će Sjedinjene Američke Države Ukrajini pomoći sa dodatnih 1,8 milijardi dolara, koje će obuhvatati odbrambeni raketni sistem Patriot i istakao da se radi o odbrambenoj pomoći, a ne eskaliranju sukoba.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar