U trendu

Zaharova: SAD planiraju da podstiču neprijateljstva u Ukrajini do 2025.

MOSKVA – Portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, rekla je danas da se, na osnovu objavljenih podataka iz američkih ugovora o naoružanju, može zaključiti da Vašington namerava da podstiče neprijateljstva u Ukrajini najmanje do kraja 2025. godine.

„Vašington planira da podgreva neprijateljstva u Ukrajini najmanje do kraja 2025. godine. Njihov plan je zasnovan na dokumentima koje ne kriju ni od koga“, naglasila je Zaharova, prenosi TAŠ.

Zaharova navodi i da Bajdenova administracija namerava da ubedi Kongres da u budžet za 2023. godinu uključi dodatnu podršku Kijevu u iznosu od 37 milijardi dolara, a da će najveći deo tih sredstva biti namenjen ukrajinskoj vojsci.

„SAD kontrolišu Ukrajinu i na nju gledaju kao na sredstvo za postizanje sopstvenih geopolitičkih ciljeva u konfrontaciji sa Rusijom“, istakla je Zaharova.

Američki kongres usvojio je juče predlog Zakona o nacionalnoj odbrambenoj politici za 2023. godinu, ukupne vrednosti od 858 milijardi dolara, na osnovu koga će u Ukrajinu sledeće godine biti poslat novi paket bezbednosne pomoći, preneo je Rojters.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar