U trendu

Zaharova: Vašington da razmisli o posledicama vojne konfrontacije sa Rusijom

MOSKVA – Sjedinjene Države trebalo bi da razmišljaju o posledicama svojih sve agresivnijih akcija, bremenitih direktnom vojnom konfrontacijom sa Rusijom, izjavila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, komentarišući reči šefa Pentagona o proširenju broja zemalja spremnih za snabdevanje Ukrajine tenkovima Leopard.

„Vašington bi trebalo da razmisli o posledicama svojih sve agresivnijih akcija, opterećenih direktnom vojnom konfrontacijom sa Rusijom i ponavljanjem ponižavajućeg neuspeha za Sjedinjene Države sličnog Vijetnamu ili Avganistanu“, navodi se na sajtu Ministarstva spoljnih poslova, prenosi RIA novosti.

Zaharova ocenjuje da izjave američkog ministra odbrane Lojda Ostina 15. marta na sastanku tzv. kontakt grupe „odbrana Ukrajine“ još jednom demonstriraju „opsesivnu usredsređenost Vašingtona na sveopšti hibridni rat sa Rusijom do poslednjeg Ukrajinca“.

Napomenula je da je sa pompom najavljeno da će zarad odlučnog „zaokreta na bojnom polju“ u korist Ukrajine biti prebačeno naoružanje za „više od 9 oklopnih brigada“, uključujući više od 150 tenkova Leopard.

„Želeli bismo da vas ponovo podsetimo u vezi sa tim da su američko i zapadno oružje, kao i plaćenici i vojni stručnjaci iz Sjedinjenih Država i NATO-a bili i ostali legitimne mete za udare Oružanih snaga Rusije“, upozorila je Zaharova.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar