U trendu

Zaharova: Zlocini Kijeva nece ostati nekaznjeni

MOSKVA – Rusija će učiniti sve kako bi osigurala da zločini režima u Kijevu ne ostanu nekažnjeni, izjavila je danas portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

“Pribeći ćemo svim mogućim merama kako bismo osigurali da zločini protiv čovečnosti ne ostanu nekažnjeni”, izjavila je Zaharova na konferenciji za novinare, a prenosi ruska agencija TAS S.

Ona je navela i da kijevski režim prebacuje krivicu na Ruse za sva dešavanja u gradu Marijupolju, posebno za eksploziju u Dramskom pozorištu, optužujući rusku vojsku za navodno bacanje bombe iz vazduha na taj objekat.

“Krivicu za sve što se dogodilo u Marijupolju, posebno u kontekstu bombardovanja zgrade Dramskog pozorišta, režim u Kijevu je odmah pokušao da prebaci na ruske trupe koje su, navodno, bacile bombu na zgradu pozorišta”, izjavila je Zaharova.

“Ovo je velika laž, jer ruske oružane snage ne bombarduju gradove. Svi su toga svesni, bez obzira na koliko god snimaka izradio NATO i ma koliko god lažnih slika trenutno cirkuliše. Istina će na kraju izaći na videlo”, izjavila je portparolka.

Agencija TAS S podseća da je rusko ministarstvo odbrane saopštilo sinoć da su militanti nacionalističkog bataljona „Azov“ izveli novu provokaciju, digavši u vazduh zgradu pozorišta u Marijupolju, koju su ranije minirali.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar