U trendu

Zatvor za porodicu koja je obrijala Muslimanku zbog momka iz Srbije

Roditelji, stric i tetka mlade bosanske muslimanke, kojoj su obrijali glavu jer se viđala s mladim Srbinom hrišćaninom, osuđeni su danas u Francuskoj na godinu dana zatvora uslovno.

Sud u gradiću na istoku Francuske odredio je i petogodišnju zabranu ulaska na francusku teritoriju roditeljima 17-godišnjakinje, prenosi portal Indeks.

Afera je izazvala burne reakcije u Francuskoj i u inostranstvu, jer je podsetila na sudbinu hiljade obrijanih Francuskinja nakon oslobođenja jer su bile u vezi s nemačkim vojnicima tokom okupacije.

Devojka i članovi porodice njenog dečka na sudu su rekli da je bila odvedena u sobu gde su je četiri odrasle osobe tukle, a stric obrijao.

Roditelji, stric i tetka priznali su „tek jedan ili dva šamara“ i rekli da ju je obrijao otac kako bi je kaznio nakon što je četiri dana bila u begu s tri godine starijim mladićem.

„Roditelji su me tukli rukama i nogama“, izjavila je mlada muslimanka i objasnila da su se „protivili braku i njihovoj vezi zbog religije“.

Članovi njene porodice poriču tu verziju i tvrde da nisu pretukli devojku, a otac kaže da ju je „samo obrijao, a majka dva puta ošamarila“.

Međutim, to objašnjenje, uz ozbiljan nalaz lekarskog pregleda – slomljena rebra i brojne hematome, zbog čega je devojka provela dve sedmice u bolnici, sudijama nije bilo dovoljno uverljivo.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.