U trendu

Završen sastanak lidera apadnog Balkana

BRDO KOD KRANJA – Plenarni sastanak lidera zemalja Zapadnog Balkana u okviru procesa Brdo – Brioni upravo je završen i očekuju se izjave učesnika.

Kako je bilo predviđeno, sastanak je trebalo da se završi pre sat vremena, ali kako reporter Tanjuga nezvanično saznaje on je produžen zbog neslaganja lidera Zapadnog Balkana oko zaključaka i deklaracije sa tog skupa u Sloveniji.

Učesnici skupa će se, posle ručka, obratiti na zajedničkoj konferenciji za štampu.

Konferenciji i ručku neće prisustvovati predsednik Vučić zbog zakazanog susreta sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom u Briselu.

Predsednik Vučić je povodom današnjeg samita, skrenuo pažnju u petak, da je dobio predlog zaključaka današnjeg Samita u kojem stoji da se svi učesnici protive promeni granica.

Kako je naveo, on je uneo jedan mali amandman, koji je sada „pakao za njih“

„Samo sam stavio da protivljenje promeni granica bude u skladu sa Poveljom Ujedinjenih nacija“, rekao je Vučić.

Sastanku se odvijao iza zatvorenih vrata, odnosno bez medija, a njemu su prisustvovali predsednik Srbije Aleksandar Vučić, predsednik Hrvatske Zoran Milanović, predsednik Albanije Ilir Meta, predsednik Crne Gore Milo Đukanović, članovi Predsedništva BiH Milorad Dodik, Željko Komšić, Šefik Džaferović, predsednik Makedonije Stevo Pendarovski i predsednica privremenih prištinskih institucija Vjosa Osman.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.