U trendu

Zelenski: Cekam na sastanak sa Putinom

KIJEV – Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je izjavio danas da će nastaviti pregovore sa Rusijom i da čeka sastanak sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.

Zelenski je tokom noćnog obraćanja naciji rekao da njegova delegacija ima “jasan zadatak” da učini sve što može da obezbedi sastanak dvojice predsednika, prenosi agencija AP.

“Moraju razumeti da je to komplikovana priča, kao i težak, ali izuzetno neophodan put”, poručio je Zelenski, a prenosi ruska agencija TAS S.

On je naveo da se razgovori između dve zemlje održavaju svakodnevno putem video konferencije, i da su razgovori neophodni da bi se uspostavio prekid vatre i više humanitarnih koridora.

Prema njegovim rečima, postojeći koridori su tokom šest dana spasili više od 130.000 ljudi.

“Predstavnici ukrajinske i ruske delegacije moraju da se dogovore o sastanku između predsednika dve zemlje tokom njihovih predstojećih pregovora”, izjavio je Zelenski.

“Naš cilj je da u toku ove borbe i ovog teškog pregovaračkog procesa, Ukrajina dobije neophodan rezultat, koji je neophodan za sve nas, za mir i bezbednost, i da imamo normalne i efikasne garancije”, poručio je Zelenski.

David Arahamija, član ukrajinske delegacije, izjavio je ranije da će jutros otpočeti nova runda pregovora između dve delegacije, i da će ona biti u onlajn formatu počev od 10:30 časova po lokalnom vremenu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar