U trendu

Zelenski neće pregovore u Belorusiji, ponudio više drugih lokacija

„Da sa vaše teritorije nije bilo agresivnih akcija, onda bismo mogli razgovarati u vašem gradu Minsku“, naveo je Zelenski obraćajući se Belorusiji.

„Mi želimo da se sastanemo, želimo da rat prestane. Varšava, Budimpešta, Istanbul, Baku, sve smo to ponudili ruskoj strani, odgovarao bi i bilo koji drugi grad odakle ne lete rakete“, kazao je ukrajinski predcsednik.

Volodimir Zelenski traži da Švajcarska posreduje u sukobu

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski zamolio je švajcarskog kolegu, predsednika Ignacija Kasisa da deluje kao neutralni posrednik između Ukrajine i Rusije i pomogne u postizanju primirja između dve zemlje, objavio je ugledni švajcarski dnevni list „Tages angajcer“

List navodi da je zahtev švajcarskom predsedniku Ignasiju Kasisu upućen u susret predstojećeg sastanka Saveta za ljudska prava u Ženevi koji počinje u ponedeljak, a na kojem bi u utorak trebalo da prisustvuje ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov, prenosi AP.

Belorusi, nemojte da budete Rusi

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski obratio se danas severnim susedima, Belorusima, poručivši im da budu – Belorusi.

„Mi smo vaše komšije. Budite Belorusi, ne Rusi“, kazao je Zelenski, preneo je britanski „Telegraf“.

Osnivamo „legiju stranaca“ za dobrovoljce

Ukrajina osniva „legiju stranaca“ za dobrovoljce iz inostranstva, izjavio je danas predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski.

„To će biti ključan dokaz vaše podrške našoj zemlji“, naveo je Zelenski u saopštenju koje je preneo Rojters.

AP Photo/Efrem Lukatsky, File

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.