U trendu

Zelenski: Putin previše emotivan u pogledu Ukrajine

MINSK – Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski izjavio je da je njegov ruski kolega Vladimir Putin previše emotivan kada je reč o Ukrajini i da to osećanje nije povezano sa racionalnošću.

„Previše je emotivan za tako veliku odgovornost. Rusija je emotivna prema različitim državama. To osećanje po pravilu nije povezano sa racionalnošću“, rekao je Zelenski, prenosi „Novo vreme“.

On je izrazio želju za razgovorom sa ruskim kolegom o razmeni građana, koje je nazvao „ukrajinskim političkim zarobljenicima“.

„Osim direktnih pregovora sa predsednikom Rusije o krimskim zatvorenicima, danas ne vidim drugi izlaz. Putin danas može mirno da nam vrati naše zarobljenike, čak i ako ne smatra da su politički zarobljenici. Spremni smo i za razmenu i za sve korake kako bismo vratili naše Krimljane“, dodao je Zelenski.

Zvanična Moskva je više puta isticala da u Rusiji nema političkih zarobljenika, već da ima osuđenih ili optuženih za zločine predviđene krivičnim zakonom, podseća Sputnjik.

Ukrajinski lider osvrnuo se i na temu „Severnog toka 2“, rekavši da nije zadovoljan dogovorima o gasovodu koje su postigle SAD i Nemačka, kao i da tokom posete Vašingtonu 31. avgusta želi ponovo da apeluje na američkog kolegu Džozefa Bajdena da se umeša u situaciju.

On je istakao da ne veruje da će sva obećanja koja su data u okviru tih dogovora biti ostvarena.

Na pitanje smatra li da je dogovor između Vašingtona i Berlina izdaja, Zelenski je samo slegnuo ramenima i osmehnuo se.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar