U trendu

Zimbabve će nastaviti da podržava Srbiju po pitanju KiM

HARARE – Ministar inostranih poslova Zimbabvea Frederik Šava istakao je danas da ta afrička zemlja podržava teritorijalni integritet i suverenitet Srbije kada je u pitanju Kosovo i Metohija, dodajući da će nastaviti i u budućnosti to da čine.

Šava je, na zajedničkoj konferenciji za medije sa ministrom spoljnih poslova Srbije Nikolom Selakovićem u Harareu, kazao da Zimbabve podržava Srbiju po tom pitanju jer podržava činjenice i istinu.

„Zimbabve je bilo uz Srbiju kada je Srbiji napadnut teritorijalni integritet proglašavanjem jednostrane nezavinsosti Kosova. Znamo da je i istorijski i kulturno Kosovo deo Srbije i kada smo podržali Srbiju u UN, mi smo to uradili jer smo prepoznali te činjenice“, kazao je Šava.

Dodao je da smatraju da je Kosovo sastavni deo Srbije i da će nastaviti da podržavaju Srbiju po tom pitanju i ubuduće, bez obzira kako bi se to moglo odraziti na njih.

„Činimo to jer verujemo u činjenice i istinu i to su razlozi zašto ćemo uvek biti uz Srbiju u međunarodnim forumima“, poručio je ministar Šava.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.