Tadić pozvao Mariniku Tepić da prekine štrajk glađu: Vlast na to neće reagovati

Predsednik Socijaldemokratske stranke i nekadašnji predsednik Srbije Boris Tadić pozvao je danas potpredsednicu Stranke slobode i pravde Mariniku Tepić i druge predstavnike liste „Srbija protiv nasilja“ da ne nastavljaju sa štrajkom glađu i čuvaju svoje zdravlje, jer vlast na to „svakako neće reagovati“.

„Podržavanje ili ignorisanje štrajka glađu je podržavanje ili ignorisanje ugrožavanja nečijeg života“, rekao je Tadić za portal lista Danas, komentarišući štrajk glađu predstavnika liste „Srbija protiv nasilja“, koji traže poništavanje izbora na svim nivoima.

List je podsetio da je Tadić, kao predsednik Srbije, 2011. godine posetio tadašnjeg lidera Srpske napredne stranke Tomislava Nikolića koji je štrajkovao glađu zahtevajući raspisivanje prevremenih parlamentarnih izbora, ali da aktuelni predsednik Aleksandar Vučić to do sada nije učinio.

Tadić je za Danas naveo da je štrajk glađu ekstreman oblik protesta koji ugrožava zdravlje i život i da je njegova obaveza bila da tada poseti Nikolića i pokuša da ga ubedi da prekine štrajk glađu.

Prema njegovim rečima, čak i kad se od toga pravi farsa u svrhu manipulisanja javnošću, neophodno je ustati protiv svakog rizika da neko ugrozi život i zdravlje.

„Jedino što time mogu postići je urušavanje svog zdravlja. Vlast na to svakako neće reagovati i zato ih pozivam da ne nastavljaju sa tim vidom protesta i da čuvaju svoje zdravlje“, rekao je Tadić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.