U trendu

Tepić: Razgovori mogu da počnu tek kada se prihvati odlaganje izbora do ispunjenja preporuka ODIHR-a

Šefica poslaničkog kluba Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić izjavila je na današnjem sasatanku vlasti i opozicije o izbornim uslovima da razgovori mogu da počnu tek kada vlast prihvati da se izbori odlože kako bi se omogućilo dovoljno vremena da se preporuke ODIHR-a usvoje i počnu da se primenjuju.

„Uostalom, to su saopštili i predstavnici ovde uvaženih država, citiram, ‘da se preporuke ODIHR-a primene pre održavanja predstojećih izbora – bilo parlamentarnih ili lokalnih'“, rekla je Tepić na današnjem satanku, a prenela SSP u saopštenju.

Izbori bez primene svih preporuka ODIHR-a, prema njenim rečima, za opoziciju nisu izbori, a dijalog o izmeni izbornih zakona nakon raspisanih novih beogradskih izbora su – „farsa“.

„Naši predlozi i zahtevi su minimalni i jedini lekoviti za ozdravljenje ovog društva i institucija, za povratak poverenja u izborni proces i prevazilaženje duboke političke krize u kojoj se nalazimo. Zato mi u ovoj farsi o izmenama zakona koji su danas navedeni da se o njima priča, nećemo učestvovati“, kazala je Tepić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.