U trendu

Tužilaštvo: Uhapšeno 11 osoba zbog preprodaje luksuznih automobila ukradenih u EU

Policija je na području Beograda, Šapca, Novog Sada i Sremske Mitrovice uhapsila 11 osoba i oduzela veći broj vozila zbog sumnje da su ukradena u zemljama EU, saopštilo je danas Javno tužilaštvo za organizovani kriminal.

U saopštenju piše da je „privremeno oduzet veći broj putničkih vozila novije i visoke klase i luksuznih džipova, koji su od strane organizovane kriminalne grupe ukradeni na teritoriji zemalja EU nakon čega su dovožena na teritoriju Srbije“.

Tužilaštvo je navelo i da su u Srbiji, ta vozila „u garažama – radionicama – „štekovima“ prepravljana, a kasnije otuđivana“, čime su kako se doadaje „pripadnici i organizator kriminalne grupe ostvarili višemilionsku protivpravnu imovinsku korist“.

„Postoje osnovi sumnje da je ta grupa, od početka 2020. do 9.januara 2024. izvršila krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, prikrivanje, falsifikovanje isprave i navođenje na overavanje neistinitog sadržaja“, piše u saopštenju.

Privremeno je oduzeto, kako je saopšteno, više desetina hiljada evra, više stotina hiljada dinara, dragocenosti, veća količina auto delova, veća količina falsifikovane prateće dokumentacije za vozila i registarske oznake.

Organizatorima i pripadnicima te kriminale grupe određeno je zadržavanje od 48 sati i privedeni su Javnom tužilaštvu za organizovani kriminal, gde su u toku saslušanja.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar