U trendu

U američkom napadu danas ubijen vođa proiranske frakcije u Iraku

Vođa proiranske oružane grupe koji je bio umešan u napade na američke snage, ubijen je danas u Iraku u američkom napadu, saopšteno je u Vašingtonu, prenela je agencija Frans pres.

„Napad je bio čin samoodbrane. Nijedan civil nije povređen. Nijedna infrastruktura ili objekti nisu pogođeni“, izjavio je neimenovani američki zvaničnik.

Agencija AP je ranije danas javila da je visoki komandant iračkih oružanih formacija koje podržava Iran, danas poginuo u napadu iza vazduha na objekat te grupe šiitskih jedinica u Bagdadu.

Savez šiitskih milicija „Snage narodne mobilizacije“ koji je nominalno pod kontrolom iračke vojske, saopštio je da je „kao rezultat brutalne američke agresije“ njegov zamenik šefa operacija u Bagdadu Muštak Taleb al-Saidi ubijen u napadu na štab logističke podrške.

Napad je izveden u vreme sve većih tenzija na Bliskom istoku, podstaknutih ratom Izraela i palestinskog Hamasa, i strahovanja da bi taj sukob mogao da se prelije na okolne zemlje. Zvaničnici Iraka zahtevaju da tu zemlju napuste koalicione snage na čelu sa SAD.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar