U petak konstitutivna sednica novog saziva Skupštine Beograda

Konstitutivna sednica novog saziva Skupštine Beograda biće održana u petak, 21. juna, odlučio je Privremeni organ Beograda.

Na dnevnom redu sednice je potvrđivanje mandata 110 odbornika, izbor predsednika Skupštine grada i zamenika predsednika, kao i sekretara i zamenika sekretara, preneo je portal Beoinfo.

Početak sednice zakazan je za 10 časova, a do izbora predsednika Skupštine grada, sednicom će predsedavati najstariji odbornik.

Prema rezultatima lokalnih izbora održanih 2. juna, izborna lista „Aleksandar Vučić- Beograd sutra“ osvojila je 58 odsto glasova i imaće 64 mandata u skupštini grada.

Lista „Savo Manojlović- I ja sam Beograd“osvojila je 19 odsto glasova odnosno 21 odborničko mesto, dok je za koaliciju „Biramo Beograd“ glasalo skoro 13 odsto birača i oni će imati 14 odbornika.

Lista „Mi snaga naroda-Doktor Branimir Nestorović“ osvojila je devet odsto glasova, odnosno 10 mandata, a u gradsku skupštinu je ušla još i manjinska „Ruska stranka“ sa jednim predstavnikom.

Koalicija okupljena oko Srpske napredne stranke već je najavila da je obezbedila većinu za vođenje Grada Beograda, a njihov kandidat za gradonačelnika Aleksandar Šapić bio je na toj funkciji i u prethodnom mandatu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.