U trendu

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu nekoliko predmeta u vezi sa izborima

Više javno tužilaštvo u Beogradu je danas saopštilo da je formiralo nekoliko predmeta po prijavama u vezi sa eventualnim nepravilnostima tokom republičkih i gradskih izbora održanih 17. decembra i navelo i druge slučajeve.

„Povodom prijave člana RIK-a J.R. da se u ‘Štark Areni’ odvija paralelno glasanje i da je njemu i njegovim kolegama onemogućen ulazak u Arenu, po nalogu dežurnih tužilaca policija je obavila razgovor sa podnosiocima prijave, nakon čega su upućeni da sve nepravilnosti prijave Republičkoj izbornoj komisiji (RIK)“, piše u saopštenju Tužilaštva.

„J.R. je svoje navode ponovio u PS Novi Beograd, a nakon što je RIK saopštio da u ‘Štark Areni’ nema izbornog mesta, policiji je naloženo dostavljanje izveštaja, kao i povećanje patrolne delatnosti ispred arene“, navedeno je u saopštenju.

Tom tužilaštvu je i-mejlom 17. decembra podneta krivična prijava V.P. protiv NN lica u vezi sa krivičnim delom davanja i primanja mita u vezi s glasanjem i u prilogu je video-snimak dve žene koje govoore o navodnoj predaji novca od strane NN lica radi glasanja. SNimak je nastao ispred OŠ „Rade Končar“ u Zemunu, pa je tim povodom policiji predat zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja, navel je Tužilaštvo.

Povodom dva izveštaja u vezi sa falsifikovanim potpisima za izborne liste „Evropski put-Dosta“ i „Ruski manjinski savez – Pavle Bihali Gavrin i doktor Hristos Alestopulos“ takođe su formirani predmeti i prosleđeni Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu zbog krivičnog dela falsifikovanja isprave.

Tužilaštvo je navelo da je ispitana i navodna kupovina glasova u Batajnici iz kombija. Policija je tamo otišla, ali, kako je rečeno, nije uočila taj kombi, niti zatekla lica s kojima bi obavila razgovor.

Tužilaštvo je na svom sajtu navelo još nekoliko događaja, uglavnom uz napomenu da nepravilnosti treba prijaviti RIK-u.

Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu kao i osnovnim javnim tužilaštvima u Mladenovcu, Obrenovcu i Lazarevcu nisu stigle prijave niti izveštaji o bilo kakvim uočenim nepravilnostima u vezi sa glasanjem 17. decembra, piše u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar