U trendu

Vukovar: Protest zbog huliganskog nasilja Bed Blu Bojsa

Hitno pritvaranje svih napadača na maloletnike u Vukovaru, izricanje maksimalnih zatvorskih kazni i bolja reakcija policije na nasilje, neki su od zahteva upućenih sa mirnog skupa protiv nasilja koji je danas održan u centru Vukovara.

Mirno okupljanje organizovali su roditelji i članovi porodica dečaka koje je prošlog vikenda u centru grada pretukla grupa punoletnih mladića, huligana, uglavnom članova takozvane navijačke grupe Bed blu bojs (Bad Blue Boys – navijači fudbalskog kluba Dinamo iz Zagreba).

„Te večeri nisu istukli samo decu. Istukli su i nas roditelje. Istukli su Vukovar. Te večeri pale su sve maske“, rečeno je na mirnom skupu „Stop nasilju“, uz poruku da je skup „glas razuma i emocija, glas povređenih, pretučenih, glas različitih nacionalnosti“, prenela je agencija Hina.

Istaknuto je da je reč o „glasu roditelja koji ne daju nikome da određuje sa kim će se deca družiti, gde će izlaziti“.

Okupljeni su tražili češće policijske patrole u gradu i da policijski službenici u svim srednjim školama u Vukovaru objasne učenicima koja je kazna za huligane i huliganstvo.

Grupa mladića napala je prošle subote uveče u centru Vukovara maloletnike i tom prilikom teško povredila trojicu dečaka u dobi od 14 i 15 godina iz tog grada. Kako su preneli lokalni mediji, sumnja su da su dečake napali, jer su čuli da neki od njih govore na ekavici.

Policija je posle napada otvorila istragu i do sada uhapsila pet napadača, kojima je određen istražni pritvor.

Napad su osudile mnoge stranke i pojedinici.

„Tukli su ih nogama, šakama, po glavi, cipelarili na podu. Jedan od dečaka ima frakturu lobanje i lica, drugi frakturu orbite s krvarenjem unutar glave i oka, hematom ispod oka, treći ima natučene zube i vilicu i hematome po celome telu, četvrtog su izudarali i pokušali baciti u reku Vuku, peti ima polomljeno jedno rebro, a drugo mu je napuklo“, pročitano je danas na skupu na kojem su okupljeni iskazali želju da budu predstavljeni samo kao roditelji pretučene dece.

Sa skupa je upozoreno da se godinama toleriše nasilničko ponašanje u gradu, da većina uhapšenih ima dosije, po nekoliko prijava i presuda, a i dalje se sa fantomkama na glavama šetaju po gradu.

Jedan od učesnika je rekao da je na sistemu i političarima najveća odgovornost za ono što se (ne po prvi put) dogodilo u Vukovaru.

Na skupu su viđeni i neki političati, iako su ih organizatori skupa ranije zamolili da ne dolaze.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar