U trendu

Živković (SSP): Neophodno je da se usvoji zakon o roditeljima koji imaju decu sa smetnjama u razvoju

Narodna poslanica Stranke slobode i pravde (SSP) Irena Živković izjavila je danas da je neophodno da vlast pomogne roditeljima čija deca imaju smetnje u razvoju i da usvoji zakon kojim bi bio poboljšan njihov položaj.

„Oni nemaju sistemsku i stalnu podršku za svoju decu, nema dovoljno logopeda, defektologa, psihologa, psihijatara, nema dovoljno boravaka, nema pedagoških asistenata, personalnih asistenata, nemaju prava i pravovremena usmerenja, ali nemaju ni za sebe ni psihološku ni finansijsku podršku“, navela je Živković u pisanoj izjavi.

Ona je ukazala da je SSP predala predlog zakona koji se bavi tom materijom i koji bi mogao da bude rešenje za deo problema tih porodica, ali da predlog još uvek nije došao na dnevni red Skupštine.

„Ovaj zakon postoji svuda u okruženju i predstavlja minimum onoga što je ovim roditeljima potrebno. Po njemu bi dobili nadoknadu u visini republičkog minimalca i radni staž, i time se bar u nekoj od tih porodica ne bi spojili bolest i siromaštvo“, navela je Živković.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar