U trendu

Da li ste znali

Ponedeljak je najopasniji radni dan. Sudeći po jednoj anketi, tog dana se na poslu događa najveći broj nesrećnih slučajeva, gotovo dvostruko više nego u petak.

Od 18. veka muškarci i žene počeli su da nose donje rublje. Žene su u to vreme nosile midere s učvršćivačima od čelika ili ribljih kostiju koje su napustile tek pošto je 1896. godine osnovano prvo evropsko "Društvo za pojednostavljenje ženske odeće", koje se zalagalo za odbacivanje midera.

Reč banana je afričkog porekla i u savremeni svet doneli su je portugalski trgovci robljem. U vreme Aleksandra Velikog ovo ukusno voće Grci su zvali "pala".

Za najneuspešnije roditelje na našoj planeti smatra se jedna vrsta školjki iz Indijskog i Tihog okeana. Školjka odjednom snese više miliona jajašaca od kojih zrelost dožive svega dva. Sva ostala jajašca, koja slobodno plutaju, postaju žrtva gladnih stanovnika mora.

Istraživanja obavljena u mnogim vrtićima i osnovnim školama pokazala su da sedmoro od desetoro dece ima neodgovarajuće cipele - tesne ili prevelike.

 

Napomena: Upotrebite dugme Refresh kako biste videli novu zanimljivost.