Greška jednog osnovca NASMEJALA CELU SRBIJU (foto)

Nema ništa smešnije od naivnih i iskrenih dečjih odgovora i definicija. Upravo jedna takva mudrolija nasmejala je nedavno sve na društvenim mrežama. Naime, jedan je osnovac pogrešio naziv srpske himne, njegov odgovor je bio apsolutni hit.

Anonimni osnovac, učenik nižih razreda, dopunjavao je prazna polja u radnoj svesci na kojima je trebalo da dopiše kako se zove naša država, šta su simboli države, kako glasi himna Srbije, kao i da oboji zastavu koja je stajala na dnu stranice.

Međutim, u pitanju vezanom za himnu malo je permutovao reči, pa je umesto „Bože pravde“ njegov odgovor bio „Bože prosti“.

Prosti, prosti, nego šta.

Gepostet von Mudrolije am Mittwoch, 16. Oktober 2019

Ova njegova greška veoma se dopala svim korisnicima društvenih mreža, pa je ovaj post bio jedan od onih koji se i danas masovno dele na Tviteru.

3 komentara
 1. bambi

  Pravo da vam kazem, mene je sramota od himne Srbije. Ne mogu da kazem od nase himne, posto tu himnu ne prihvatam. Kada pogledate reci te himne, uocicete samo kukanja na sve strane, boze pomozi, boze cuvaj, ….jednom recnju zalosno. Sa druge strane pominje se srpski kralj, tj monarhija, iako je Srbija republika, sve je kod nas nekako kontra. A i ti nasi kraljevi, sacuvaj me boze. sedam jezika svetskih zna a srpski ne zna par recenica da sastavi, bruka nas gde god da stigne. Sa druge strane, himna provocira sve ljude koji se ne bave nikakvim verovanjima i tome slicno. Ova himna se mora po hitnom postupku izbrisati i za himnu uvesti Mars na Drinu, koja predstavlja jednu od najlepsih arija, u kojoj nema kukanja, molitvi, kraljisanja i drugih gluposti, vec cijstvo i junastvo, odvaznost i ponos. U, boj, spremte se junaci svi….

  1. Sam

   U boj kazes…….vreme vojovanja je proslo. Doslo je vreme robovanja.

 2. Adolf

  Da je i napisao „sačuvaj bože“,ne bi ništa pogrešio.

Napišite komentar