Anđelina Džoli špijunirala za Hag?

Holivudska zvezda Anđelina Džoli blisko je sarađivala sa Haškim tribunalom i bivšim glavnim tužiocem Međunarodnog suda za ratne zločine Luisom Morenom Okampom, svedoče tajni dokumenti koji su dospeli u javnost, prenose Novosti.

„U Los Anđelesu sam i gledam tvoj film (četvrti put). Ti si genijalka! Postigla si upravo ono što si htela, to je ljubavna priča koja prikazuje užas rata“, pisao je Okampo glumici, čiji je film “U zemlji krvi i meda”, uperen protiv srpskog naroda.

„Luise, volela bih da vidiš osmeh na mom licu. Tvoj rad predstavlja sve što najviše cenim. Tako sam srećna što te priča dotakla“, uzvratila je Anđa argentinskom sudiji koji je nameravao da mu ona posluži i kao mamac za hapšenje gospodara rata u Ugandi Džozefa Konija.

„Džoli ima plan, pozvati Konija na večeru, a zatim ga uhapsiti. Možda u sve uključimo i Breda“, pisao je Okampo svom saradniku.

Anđelina i njen bivši muž nisu jedine holivudske zvezde koje je Okampo želeo da vrbuje kako bi uhapsio neke svetske lidere. Sa Džordžom Klunijem razgovarao je o praćenju libijskog vođe Moamera el Gadafija, a Šona Pena nameravao je da angažuje za akciju u Južnom Sudanu.

Za Džolijevu se spekulisalo da radi za Pentagon i CIA sa zadatkom da se sastaje sa neprijateljima Amerike, izvlači informacije i pomogne da se uhapse.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.