U trendu

Beri Levinson sprema novi film

Reditelj Beri Levinson (Barry Levinson), čovek koji stoji iza filmova "Dobro jutro, Vijetname" ("Good Morning Vietnam"), "Kišni čovek" ("Rain Man") i "Man Of The Year", nedavno se prihvatio projekta "Brother Jack", koji donosi priču o životu poznatog borca za ljudska prava Džeka Hilija (Jack Healey). Novi film baviće se životom predsednika organizacije "Human Rights Action Network" i njegovim putem od monaškog života preko života na ulici i karijere aktiviste i borca za ljudska prava.
Levinson je već dobio Emi nominaciju za režiju TV filma "You Don’t Know Jack" s Alom Paćinom (Al Pacino) u ulozi dr Džeka Kevorkijana – još jednog "humanitarca", doduše, samoproklamovanog, koji je postao poznat kao čovek koji je asistirao u samoubistvima terminalnih bolesnika. Paćino je za ulogu u ovom filmu dobio još jednu Emi nominaciju (jedna od ukupno 15 za ovu seriju), prvu posle 2004. godine, kada ju je i osvojio za ulogu u TV seriji "Anđeli u Americi" ("Angels in America").
Levinsonova karijera preživela je brojne uspone i padove, a njegov poslednji uspeh na velikom platnu je film iz 1997. godine "Ratom protiv istine" ("Wag the Dog"). Novi projekat slavnog reditelja baviće se životom jednog velikog čoveka koji je toliko zaslužan za podizanje svesti o ljudskim pravima na najviši nivo da nosi nadimak "Mr. Human Rights". On je priču o ljudskim pravima uveo u svakodnevni govor državnika, vlada, ali i medija kroz angažovanje poznatih muzičara i glumaca kao portparola tokom svoje dvanaestogodišnje karijere izvršnog direktora "Amnesty International USA".

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.