U trendu

Biković postao najplaćeniji glumac u Rusiji: Evo koliko zarađuje za dan

Miloš Biković s filmom „Sluga“ nije samo ušao u istoriju ruske kinematografije kao jednim od najgledanijih filmova, već je postao najplaćeniji glumac u Rusiji.

Srpski glumac je, kako je objavio ruski portal „5-TV.ru“, a prenose „Novosti“, po zaradi prestigao kolegu Aleksandra Petrova, miljenika ženske publike, koga su i gledaoci u Srbiji zavoleli u filmovima „Led“, „Led 2“, „Sila privlačnosti“, „Invazija“ i „T-4“.

Jedan Bikovićev dan na setu koštao je producente filma „Sluga“ 420.000 rubalja (oko 5.200 evra). Budući da je snimanje ove komedije trajalo 39 dana, računica kaže da je srpski glumac zaradio više od 200.000 evra.

Milošu je dobru poziciju i na ruskom tržištu omogućio Nikita Mihalkov ulogom u „Sunčanici“, a visinu njegovog honorara obezbedila mu je popularnost koju je stekao ulogama u hit seriji „Kuhinja“, kao i filmovima „Led“ i „Izvan stvarnosti“.

S obzirom na to da je „Sluga“ postigao nezapamćeni uspeh u Rusiji, zaradivši 50 miliona evra, u februaru je odlučeno da se snimi nastavak ove komedije.

Prva klapa bila je zakazana za leto, ali zbog pandemije virusa korona postoji mogućnost da se ona odloži za drugi deo ove godine ili za 2021. Producenti još drže u tajnosti da li će Biković igrati i u nastavku.

Do prošle godine na prestolu najpopularnije muške filmske zvezde suvereno je vladao Aleksandar Petrov. Za njegov angažman reditelji su morali da izdvoje 250.000 rubalja, odnosno 3.100 evra, koliko košta jedan dan snimanja junaka filma „Led“.

Pre njega vodeći glumac ruske kinematografije bio je Danila Kozlovski, zvezda filma „Bezdušni“ i „Viking“, čija zarada na godišnjem nivou iznosi 1.250.000 evra. On je i dalje jedan od deset najplaćenijih glumaca u Rusiji. Ipak, uspeh „Sluge“ lansirao je Miloša u sam vrh ove liste.

Biković, Kozlovski i Petrov ostaće dugo na vrhu ove liste, jer ne samo da su miljenici publike koja donosi zaradu producenta, već ih voli i kritika.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)