Britanska princeza zarađuje sa dve godine

Za tri nedelje – 2. maja, mala Šarlota, drugo dete prinčevskog para Vilijama i Kejt, proslaviće drugi rođendan, ali njeno ime već zarađuje novac. Posetioci Kensington palate u Londonu odnedavno mogu da kupe suvenire u upadljivoj ljubičastoj boji iz kolekcije nazvane po izmišljenoj princezi Šarloti. I ne samo oni, jer je ponuda dostupna u onlajn prodavnici, na zvaničnom sajtu palate.

Britanski mediji pitaju se ovih dana da li je ime za novu kolekciju izabrano s pravom namerom, tj. da li je to slučajnost ili se računalo na popularnost trenutno najmlađe princeze britanskog dvora.

Kako je pojašnjeno od strane uprave palate, stvarna devojčica koja je četvrta u redu za krunu, posle dede Čarlsa, oca Vilijama i starijeg brata Džordža nema ništa sa izborom imena za novu paletu sitnica za najmlađe u muzejskoj prodavnici. Radi se o čistoj slučajnosti.

Ipak, ostrvski mediji podsećaju da je ranije ove godine predstavljena i bojanka za odrasle u kojoj je glavna uloga poverena mami male Šarlote – Kejt, devojačko Midlton. Sav prihod od prodaje ide u kasu za održavanje kraljevskih palata britanske monarhije, a jedan deo i za humanitarni program Kensington palate. U bojanci je predstavljena 31 slika u isto toliko različitih modnih izdanja supruge princa Vilijama, od one u venčanici do neobavezne garderobe kakvu je nosila na putovanjima u Kanadi ili Australiji. Bojanka košta 5.99 funti.

Asortiman ponude za decu pod imenom Šarlota je raznolik i namenjen devojčicama. Najjeftiniji je par gumica za kosu, koji košta devedeset penija, do najskuplje – haljinice za devojčice, čija je cena 35 funti. Tu su i majice, pernice, notesi sa nalepnicama, minijaturne krunice, lepeze, plastični nakit, lutkice…

(A. C., Politika)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.