U trendu

Čarli i dalje na prvom mestu

Najnovije ostvarenje režisera Tima Bertona (Tim Burton) – „Čarli i fabrika čokolade“ („Charlie and the Chocolate Factory“), adaptacija čuvene dečje knjige Roalda Dala (Roald Dahl), i ove nedelje je na prvom mestu najgledanijih filmova u Americi. Prva adaptacija ove knjige bila je 1971. godine, pod imenom „Vili Vonka i fabrika čokolade“ („Willy Wonka and the Chocolate Factory“) s Džinom Vajlderom (Gene Wilder) u glavnoj ulozi.

Čarli Baket dolazi iz siromašne porodice i veći deo svog vremena provodi sanjajući o čokoladi, koju obožava, ali ne može da je priušti sebi. Stvari se menjaju kada Vili Vonka, direktor velike i popularne fabrike čokolade, proglasi takmičenje: pet zlatnih karata sakriveno je u čokoladicama i poslato širom zemlje.

Klinci koji budu pronašli karte ići će na turneju zahvaljujući Vonkinoj fabrici čokolade i pri tom doživeti i poseban vizuelni utisak. Čarli je čudom našao tiket i zajedno s ostalima krenuo na put. Tura s fabrikom pretvorila se u nešto više od nekoliko iznenađenja…

U filmu „Čarli i fabrika čokolade“ („Charlie and the Chocolate Factory“) pored Džonija Depa (Johnny Depp), koji tumači lik Vilija Vonke, igraju i: Fredi Hajmor (Freddie Highmore), Helena Bonam Karter (Helena Bonham Carter), Misi Pajl (Missi Pyle), Kristofer Li (Christopher Lee) i Dejvid Keli (David Kelly). Premijera ovog filma kod nas zakazana je za 25. avgust.

Ovako izgleda top-lista najbolje kotiranih filmova po zaradama na američkim blagajnama za četvrti vikend jula (22-24):

  1. „Čarli i fabrika čokolade“ („Charlie and the Chocolate Factory“)
  2. „Lovci na deveruše“ („Wedding Crashers“)
  3. „Fantastična četvorka“ („Fantastic Four“)
  4. „The Island“
  5. „Bad News Bears“
  6. „Rat svetova“ („War of the Worlds“)
  7. „Hustle & Flow“
  8. „The Devil“s Rejects“
  9. „Betmen počinje“ („Batman Begins“)
  10. „March of the Penguins“

Sutra čitajte više o najgledanijim filmovima u Americi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.