U trendu

„Disturbia“ – i dalje najgledaniji

Najgledaniji film u Americi proteklog vikenda ponovo je bio voajerski triler „Disturbia“. Glavna uloga u njemu poverena je Šiji Labufu (Shia LaBeouf), a ostale uloge tumače Keri En Mos (Carrie-Anne Moss) i Dejvid Mors (David Morse). Film je režirao Di Džej Karuzo (D.J. Caruso).
Za deset dana prikazivanja ovaj napeti triler zaradio je nešto više od 40 miliona dolara, što je otprilike dvostruko više nego što je uloženo u njegovo snimanje. Ovaj niskobudžetni film je svojevrstan omaž čuvenom reditelju Alfredu Hičkoku (Alfred Hitchcock) i njegovom filmu „Prozor u dvorište“ („Rear Window“). Film govori o tinejdžeru koji je u kućnom pritvoru. Dok špijunira susede, mladić počinje da sumnja da je jedan od njih serijski ubica. Premisa filma – „Svaki ubica živi nekome u susedstvu“, dobro opisuje njegovu radnju.
Film koji se nalazio na vodećoj poziciji veći deo aprila – „Blades of Glory“, plasirao se ove nedelje na treće mesto. Glavne uloge poverene su Vilu Ferelu (Will Ferrell) i Džonu Hederu (Jon Heder).
Ovako izgleda top-lista najbolje kotiranih filmova po zaradama na američkim blagajnama za četvrti vikend (20-22.) aprila:

  1. "Disturbia"
  2. "Fracture"
  3. "Blades of Glory"
  4. "Vacancy"
  5. "Upoznajte Robinsonove" ("Meet the Robinsons")
  6. "Hot Fuzz"
  7. "Are We Done Yet?"
  8. "In the Land of Women"
  9. "Savršeni stranac" ("Perfect Stranger")
  10. "Divlji u sedlu" ("Wild Hogs")

Sutra čitajte više o najgledanijim filmovima u Americi, s posebnim osvrtom na debitante: „Fracture“, „Vacancy“, „Hot Fuzz“ i „In the Land of Women“.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.