Đovani Ribisi u novom filmu Džejmsa Kamerona

Glumačkoj ekipi „Avatara“ („Avatar“, 2009), novog filma reditelja i scenariste Džejmsa Kamerona (James Cameron), pridružio se i poznati glumac Đovani Ribisi (Giovanni Ribisi), koga znamo iz filmova „Savršeni stranac“ („Perfect Stranger“), „Izgubljeni u prevodu“ („Lost in Translation“), „Feniksov let“ („Flight of the Phoenix“) i TV serije „Prijatelji“ („Friends“).
Prvo Kameronovo ostvarenje nakon najuspešnijeg filma svih vremena – „Titanika“, trenutno se priprema u Los Anđelesu i na Novom Zelandu, a osnovu filma činiće prvi put viđene fotorealistične kompjuterske scene načinjene novom tehnikom koju je stvorio Kameronov tim.
U priči koja prati probleme ljudske ekspedicije na udaljenoj planeti, uz Ribisija, igraće, kao što smo već pisali, i proslavljena glumica Sigorni Viver (Sigourney Weaver). Pored Ribisija i Viverove u filmu igra i mlada holivudska zvezda Mišel Rodrigez (Michelle Rodriguez). Zanimljivo je da će se u filmu pored pravih naći i šest kompjuterski generisanih glumaca.
Trenutni budžet projekta kojim se Kameron vraća žanru koji ga je proslavio („Terminator“, „Terminator 2“, „Osmi putnik 2“) iznosi 190 milona dolara.
Korisni linkovi

Šta radi Džejms Kameron?
Sigorni Viver u „Avataru“

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.