Evrosong: Spektakularan nastup Severne Makedonije, Hrvatska ispala

Drugo polufinale ovogodišnjeg takmičenja za Pesmu Evrovizije održano je večeras u izraelskom Tel Avivu. Osamnaest zemanja je tražilo svoju kartu za veliko finale 64. Evrosonga, koje će biti održano u subotu.

Od zemalja regiona nastupio je predstavnik Hrvatske Roko Blažević, sa pesmom Žaka Hudeka „The Dream“. Upečatljiv nastup imala je i prekrasna Makedonka Tamara Todevska, koja je u koncertnoj dvorani Expou Tel Aviv izvela baladu „Proud“.

Zahvaljujući glasovima stručnog žirija i publike u finale su se plasirali takmičari iz Severne Makedonije, Holandije, Albanije, Švedske, Rusije, Azerbejdžana, Danske, Norveške, Švajcarske i Malte, prenose mediji.

U finalu se već nalazi 10 finalista iz prve polufinalne večeri, a osim zemlje domaćina Izraela, nastupaju i članice takozvane velike petorke, a to su Velika Britanija, Francuska, Nemačka, Italija i Španija.

Slogan ovogodišnjeg takmičenja je „Dare to Dream“ (Usudi se sanjati), dok su simbol 64. izbora za najbolju pesmu Starog kontinenta „zvezde budućnosti“, inspirisane državnom zastavom Izraela.

Tokom prenosa drugog polufinala, EBU je konačno razrešio sve nedoumice kada je u pitanju nastup Madone u finalu ovogodišnjeg takmičenja. Službeno je potvrđeno da će kraljica popa nastupiti na 64. Eurosongu tako što će izvesti dve pesme, jednu sa aktuelnog albuma, a druga je svetski hit „Like a Prayer“, koju će otpevati zajedno sa 35-članim horom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.