Fara Foset

Fara Lina Foset (Farrah Leni Fawcett) rođena je 2. februara 1947. godine u Teksasu. U srednjoj školi je tokom sve četiri godine dobijala titulu najlepše učenice škole. Posle maturiranja je upisala Mikrobiološki fakultet u Teksasu. Na drugoj godini studija dobila je ponudu od jednog publiciste da ide u Kaliforniju i radi kao model. Njeni roditelji su se tome protivili, ali uprkos njihovom protivljenju, ona 1968. godine ipak odlazi u Holivud.

Već posle dve nedelje od svog dolaska, potpisala je ugovor i počela da se pojavljuje u TV reklamama i na bilbordima. Ubrzo je upoznala Lija Mejdžorsa, sa kojim se posle pet godina venčala. Njena prva uloga bila je u seriji „Čovek od šest miliona dolara“, koja je delo producentske kompanije njenog muža. Prva uloga koja je proslavila ovu glumicu bila je u seriji „Čarlijevi anđeli“. Ova svojevremeno veoma popularna serija u Americi učinila je Faru Foset najseksepilnijom glumicom tog vremena. Njen poster iz serije prodat je u 12 miliona primeraka u Americi.

Odbijajući da glumi u drugom ciklusu „Čarlijevih anđela“, Fara Foset se suočila sa tužbom po kojoj bi morala da plati sedam miliona dolara kazne. Spor se završio tako što je prihvatila da glumi kao gost u nekoliko epizoda drugog ciklusa. Kraj sedamdesetih i početak osamdesetih godina u njenoj karijeri obeležile su uloge u filmovima koji su doživljavali zanemarljive uspehe, poput filma „Saturn 3“.

Sve do početka devedesetih godina, snimala je uglavnom tzv. made-for-TV filmove, koji su imali nacionalni karakter i nisu doživeli popularnost van Amerike. Godine 1982. razvela se od supruga Lija i posle dve godine udala se za glumca Rajana O“Nila.

U devedesetim godinama imala je veoma uspešne uloge u filmovima „Kriminalno ponašanje“, „Apostol“, „Zamena za ženu“ i „Doktor T i njegova žena“. Za „Plejboj“ se slikala 1995. i 1997. godine i, uprkos tome što je imala gotovo 50 godina, dva izdanja ovog časopisa sa njom na naslovnoj strani bila su među najprodavanijima u istoriji.

Godine 1997. razvela se od O“Nila, sa kojim ima jednog sina i posle nekoliko godina se udaje za Džejmsa Ora, poznatog holivudskog režisera. On je kasnije bio optužen za zlostavljanje Fare Foset i dobio zatvorsku kaznu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.