U trendu

Gagija Jovanovića tužio kolega sa klase zbog pesme „Ružo rumena“

Glumac Nebojša Ljubišić tvrdi da autor čuvene pesme „Ružo rumena“ nije njegov kolega Dragan Gagi Jovanović, kako je zavedeno u Sokoju, već on i protiv Jovanovića je podneo i tužbu.

Kako su pisali mediji, Ljubišić je tužio svog kolegu i klasića, čuvenog Drakčeta, da mu je ukrao pesmu. Preciznije, Ljubišić osporava da je Dragan Gagi Jovanović kompletan autor čuvene „Ruže rumene“.

Iz Sokoja – Organizacije muzičkih autora Srbije, potvrdili su da je kao autor muzike i teksta velikog hita upisan samo Gagi Jovanović. Međutim, još prošle godine stigao im je dopis od Ljubišićevog advokata Nenada Rudovića, u kome on Jovanoviću osporava kompletno autorstvo nad muzikom i delom nad tekstom.

Direktor Sokoja, Dejan Manojlović, u zvaničnoj izjavi za Nova.rs je potvrdio da su Jovanoviću blokirane tantijeme (godišnje nadoknade za autorska prava) dok se sudski proces ne okonča.

Nebojša Ljubišić je za Nova.rs potvrdio da je u sudskom procesu s Jovanovićem, ne želeći da iznosi detalje.

– Tačno je da smo u sudskom procesu. Stav advokatske kancelarije je da se za sada ne oglašavamo – njegova je kratka izjava.

I Dragan Gagi Jovanović je potvrdio ovo, ali takođe nije bio bio previše raspoložen za priču.

– Ne bih komentarisao ceo slučaj. Za mene je to tužna priča. Bili smo drugari, ali vremenom se ljudi menjaju… – poručio je Jovanović.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.