U trendu

Gledamo ga u novim domaćim serijama, a ne znamo da je otac mladog glumca (foto)

Da nikad nije kasno oprobati se u novom poslu, dokaz je otac mladog srpskog glumca, koji se u glumačke vode upustio tek u svojoj 62. godini.

U pitanju je Jovan Lole Savić, otac Viktora Savića, koji u seriji „Senke nad Balkanom“ tumači lik Ostoje, portira u beogradskoj Opservatoriji.

Savić se pojavio tek u trećoj epizodi, druge sezone ove serije, a prošle godine, mnogi su se pitali ko glumac koji u seriji „Pet“, tumači lik ujaka Natalije (Hristine Popović) po imenu Boban Stanić zvani Skoci.

Jovan Lole Savić je inače, muzičar, pevač, bluzer i jedan od osnivača benda „Zona B“, a ono što je domaćoj javnosti naročito zanimljivo je to da je on otac Viktora Savića. U glumačke vode je uplivao sasvim slučajno, u 62. godini, a sve se desilo potpuno spontano.

„Pre tačno tri godine gostovao sam s nekoliko muzičara u Jutarnjem programu RTS-a povodom projekta ‘Stari rok majstori’. Sećam se, bila je subota, rano jutro, mi smo najavljivali poslednji od tri koncerta koji je trebalo da se održi u ‘Zvezdara teatru’. Nakon mesec i po dana, dolazi Viktor kod mene i kaže mi kako mu je reditelj Balša Đogo pokazao mobilni telefon na kojem je bila moja slika. Ja u čudu. Ne shvatam o čemu se radi, a sin mi kaže da Balša sprema neku krimi-seriju, za koju ima scenario u kojem ima dva razrađena lika. Ženski, koji je namenio Jeleni Đokić, i muški, koji bi želeo da glumim – ja! Video me je kada sam gostovao na RTS-u i odlučio da lik Bogdana Stanića Skocija poveri naturščiku“, rekao je prošle godine Savić u intervjuu za „Politiku“.

Mnogi su ga odmah zapazili zbog markantnog izgleda, a kako je tada otkrio, dosta se premišljao da li da prihvati ulogu. Očigledno da mu gluma prija, pa je odlučio da nastavi s glumom.

Viktor je na društvenoj mreži Instagram objavio fotografiju sa svojim ocem, zbog koje je dobio više hiljada lajkova, a komentari su bili veoma pozitivni.

„Tata je u seriji bio vrh. Omiljeni lik i velika konkurencija“, samo je jedan od njih.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar