Gledamo je u „Porodičnom blagu“, ali sigurno ne znate da je sestra Ivice Dačića (foto)

Serija Porodično blago ponovo se reprizira na Javnom servisu, ali podatak koji malo ljudi znaje da u seriji glumi i rođena sestra ministra spoljnih poslova Ivice Dačica.

Emica Dačić tumači lik sekretarice Zorice koja radi u kancelariji kod sudije Ljubomira Starčevića poznatijeg kao Ljuba Ris.

https://www.instagram.com/p/BdrxL4ZlQXQ/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=embed_ufi

Poslednji put na malim ekranima imali smo prilike da je vidimo u seriji Mirs kiše na Balkanu, gde je glumila Spaseniju.

Iza sebe ima više od deset uloga, ali nakon što se 2011. zaposlila se u jednoj kompaniji, operateru mobilne telefonije, oprostila se od glume, prenose beogradksi mediji.

Završila je dva fakulteta, Pedagogiju u Prištini i Akademija dramskih umetnosti u Novom Sadu.

Njen brat, Ivica Dačić je u jednom intervjuu ispričao kako je izgledalo njihovo odrastanje u Žitorađi.

https://www.instagram.com/p/BdqChNZF-0o/?taken-by=emicadacic

– Potičem iz siromašne kuće… Odrastao sam u Žitorađi, a južnjački mentalitet je drugačiji, nije se tamo darivalo. Nisam imao takvu vrstu odnosa s roditeljima da mi kupuju poklone za Novu godinu. Još je meni rođendan 1. januara, pa sam dobijao jedan poklon. Zato, kad sam dobio bicikl, nije bilo veće sreće od moje. Odrastao sam skromno i sa 15 godina se odvojio od kuće. Kako bi odškolovali mene i sestru Emicu, moji roditelji Desko i Jela sakupljali su pečurke i šipurak. Zato sam se mnogo obradovao kad smo dobili telefon, mogao sam da se čujem s njima… Ipak, najveća želja mi je oduvek bila da odem na novogodišnji filharmonijski koncert u Beču. Austrijske kolege su mi ove godine priredile iznenađenje – obezbedile su mi karte, pa ako me premijer pusti, za 49. rođendan biću u Beču – rekao je jednom prilikom Dačić i tada se pohvalio karijerom svoje sestre: – Evo, moja sestra Emica je završila pedagogiju i glumu, pojavila se u nekoliko serija i predstava – i to je to. Svi su je gledali kao sestru Ivice Dačića – iskren je bio političar.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.