U trendu

I Holivud slavi Božić: Ove svetske zvezde su pravoslavci (foto)

Većina holivudskih zvezdi proslavlja Božić po gregorijanskom kalendaru, 25. decembra. Oni koji to ne čine, mahom su ateisti, a samo njih par zapravo proslavlja pravoslavni Božić koji se obeležava danas.

Glumica Dženifer Aniston je pravoslavno hrišćanstvo nasledila od oca Džona Anistona. On je rođen kao Janis Anastasakis na Kritu. Glumicaje davala dobrotvorne priloge za crkvu pod okriljem Vaseljenske patrijaršije.

Manekenka Naomi Kembel postala je vernik Ruske pravoslavne crkve dok je bila u vezi sa ruskim tajkunom Vladislavom Doronjinom.

Kada se drugi put oženio koleginicom Ritom Vilson, glumac Tom Henks je odlučio da postane pravoslavac. Ritin otac je iz Bugarske, dok joj je majka Grkinja poreklom iz Albanije.

Rijaliti zvezda Kim Kardašijan je rođena u Los Anđelesu, ali je poreklom Jermenka, četvrta generacija iseljenika iz Jermenije, a njeni preci su živeli na teritoriji koja se danas nalazi u Turskoj.

Glumac Kristijan Bejl, krenuo je stopama Toma Henksa i svoju veru promenio zbog ljubavi prema manekenki srpskog porekla, Sibi (Sandre) Blažić. On je pravoslavnu veru primio nakon ženidbe sa Sibi, davne 2000. godine.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar