U trendu

Isplivao detalj s medenog meseca: Dajana ovo nikada nije mogla da oprosti Čarlsu

Život princeze Dajane i princa Čarlsa mnogo puta bio je tema svih svetskih medija. O njihovom braku mnogo se pisalo, a 25 nakon tragične smrti Lejdi Di, počeli su da se otkrivaju mnogi detalji.

Dobro su poznate i priče da princ Čarls nikad nije voleo ni jednu ženu osim Kamile, a da je u braku sa Dajanom završio jer je tako odgovaralo kraljevskoj porodici.

Sredinom 1971. godine, Endru Parker Bouls počeo je da se viđa s princezom Anom, mlađom sestrom princa Čarlsa. Nekoliko meseci ranije raskinuo je s Kamilom Šand.

Princ Čarls je oduvek voleo Kamilu

Kamila, nekadašnja studentkinja francuske književnosti kretala se u istim krugovima u kojima je bio njen bivši dečko, i u kojima su bili princ Čarls i princeza Ana, sin i ćerka kraljice Elizabete II. Sretali su se često na društvenim događajima, ali tek sredinom 1971. Kamila se formalno upoznala sa Čarlsom, prestolonaslednikom britanskog trona.

Njihovi biografi ističu da se par nije zvanično upoznao na polo meču, kao što se decenijama verovalo, već da ih je jedno drugom formalno predstavila zajednička prijateljica Lusija Santa Kruz, u svojoj kući. Navodno su veoma brzo postali bliski prijatelji i počeli da se zabavljaju, što u njihovom društvu nije bilo tajna.

Nikad nije do kraja otkriveno i objašnjeno kako se i kada tačno dogodila ljubav, ali od samog početka bilo je jasno da „tu nešto ima“. Zato je mnoge iznenadilo pomirenje Kamile i Endrua Parkera Boulsa i njihova veridba 1973. Spekulisalo se da su roditelji ovog para sami poslali vest o veridbi listu The Times, nakon čega Endruu nije preostalo ništa osim da se stvarno i oženi Kamilom.

To se i dogodilo 4. jula 1973. godine, rimokatoličkom ceremonijom u Londonu, a u pitanju je bio društveni događaj godine jer je okupio veliki broj poznatih iz britanskih najviših krugova, kao i članove kraljevske porodice. Među njima su bile i princeza Ana (da, Endruova bivša devojka!), Kraljica Majka (majka kraljice Elizabete II) i kraljičina sestra princeza Margaret, grofica od Snoudona.

U jednom od pisama koje je princ Čarls poslao lordu Mauntbatenu, stricu svog oca princa Filipa, u tom periodu, tužni princ slomljenog srca piše:

Pretpostavljam da će osećaj praznine jednom proći

Kamila i Endru dobili su dvoje dece: Toma, kog je krstio princ Čarls, i Loru. Tokom osamdesetih, par se, međutim, rastao, a tek 1994. godine su formalno potpisali papire o razvodu.

Javna je tajna bila da srce Kamile Parker pripada samo princu Čarlsu uprkos tome što se i on u međuvremenu oženio princezom Dajanom.

U nedavno objavljenom dokumentarnom filmu obelodanjeno je da je brak Čarlsa i Dajane od prvog dana bio na klimavim nogama. Naime, ono što je uradio na medenom mesecu, zauvek je uništilo njihov odnos.

Priča se da je Dajana među njegovim stvarima koje je poneo na romantično putovanje pronašla Kamilinu fotografiju. Usledila je svađa, a iako je on pokušao da nađe opravdanje za ovaj potez, Dajana mu to nikad nije oprostila. Ipak, odlučila je da ostane sa njim…

Sledeće razočarenje usledilo je kada je na svet došao princ Hari.

Kako je njihov brak u trenutku Harijevog rođenja uveliko bio na „klimavim nogama“ verovalo se da će prinova spasiti njihov odnos. Ipak, Čarls je priželjkivao devojčicu, i nije bio srećan što je dobio drugog sina.

„Dečak je, a čak ima i riđu kosu“, rekao je Čarls kada je ugledao drugog naslednika i otišao da igra polo. Dajani je takvo ponašanje slomilo srce.

‘Nešto je u meni umrlo tog trenutka. Hari je došao u već razoren brak i sve je išlo samo nizbrdo’, rekla je jednom prilikom princeza Dajana. Princ Čarls je bio potpuno nemilosrdan pa je na Harijevom kršenju prišao Dajaninoj majci i nije krio da je razočaran.

„Baš smo razočarani, nadali smo se devojčici“, rekao je Čarls koji danas obožava da se igra sa svojim unucima.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar