U trendu

Kako je sniman kultni film: Nova serija otkriva sve tajne „Kuma“ (video)

Kako su izgledale pripreme, šta je kočilo snimanje i šta se sve krije iza kulisa kultne trilogije Frensisa Forda Kopole „Kum“, koja ove godine obeležava pola veka od premijere, biće tema nove mini serije „Ponuda“.

Ova serija koja će premijerno biti prikazana 28. aprila ispričaće borbu oskarovca i producenta Alberta Rudija da na veliko platno donese adaptaciju kultnog romana Marija Puza.

„Ovo nije samo gangsterski film. Ovo je priča o porodici. Ovo je Šekspir…“, rekao je Majls Teler koji glumi producenta „Kuma“ Alberta Rudija.

„Rudi je rekao da mu je svaki dan snimanja ’Kuma’ bio najgori dan u životu – i to mi je govorilo da imamo priču“, rekao je Majkl Tolkin, kreator ove serije.

Novi trejler za aprilsko izdanje, koji je objavljen pre nekoliko dana, pruža mogućnosti onima koji nisu upoznati s Kopolinom gangsterskom sagom da osete ukus drame i vide kako se Rudi bavio sumnjivim poslovima ne bi li osigurao finansiranje filma. Ova serija takođe otkriva kako je izgledao susret producenta s režiserom velikih zamisli i prikazuje njegovu borbu s agresivnim Holivudom, ali i italijansko-američkom ligom za građanska prava koju je predvodio mafijaš Džo Kolombo.

U ulozi čuvenog reditelja Frensisa Forda Kopole naći će se Den Fogler, dok je Metju Gud Robert Evans, šef kompanije Paramount Studios. Đovani Ribizi tumačiće lik ozloglašenog mafijaša Džoa Kolomboa, koji je vodio kampanju protiv filma zbog načina na koji prikazuje italijansko-američku zajednicu.

Sam proces stvaranja „Kuma“ bio je dugotrajan i prepun muka i sukoba, jer su svi akteri bili veoma posvećeni ili tome da se to ostvari, ili da se spreči. Mafijaška tematika i kampanja Džoa Kolomba nimalo nisu olakšale situaciju.

„Na početku naše priče saznajemo da mafija ima veoma aktivan interes da osigura da ’Kum’ nikada ne bude snimljen“, otkriva producentkinja serije Niki Toskano.

Režija nekolicine epizoda poverena je Deksteru Flečeru, koji je ujedno i izvršni producent pored tvorca serije Majkla Tolkina, izvršne producentkinje i koscenaristkinje Niki Toskano i pravog Alberta Rudija.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar