U trendu

Kejt Midlton otkrila da ima rak (video)

Princeza od Velsa objavila je večeras da joj je u 42. godini dijagnostikovan rak i da je pod „preventivnom“ hemioterapijom.

U duboko emotivnoj video-poruci, snimljenoj u Vindzoru u sredu, ona je otkrila da je vest došla kao „veliki šok“ i da su ona i Vilijam „činili sve što mogu da obrade i reše ovo privatno za dobrobit njihove porodice“.

Dijagnoza je došla nekoliko dana nakon što je viđena kako se smeje sa princom Vilijamom dok su napuštali svoju omiljenu farmu u blizini njihove kuće u Vindzoru.

Govoreći sa klupe okružene cvećem rekla je: „Trebalo nam je vremena da sve objasnimo Džordžu, Šarlot i Luisu na način koji im odgovara i da ih uverimo da ću biti dobro. Kao što sam im rekla, dobro sam i svakim danom postajem sve jača fokusirajući se na stvari koje će mi pomoći da se izlečim; u mom umu, telu i duhu. Imati Vilijama pored mene takođe je veliki izvor utehe. Kao i ljubav, podrška i dobrota koju su pokazali mnogi od vas. To nam oboma znači mnogo“, rekla je Kejt Midlton.

Rak joj je otkriven tek nakon što je u januaru podvrgnuta velikoj operaciji abdomena na Londonskoj klinici. Kensingtonska palata je saopštila da neće deliti detalje o tome kakvu vrstu raka princeza ima, niti u kojoj je fazi raka i zamolila je ljude da ne spekulišu.

Princeza je sada na „putu oporavka“ nakon što je započela da prima hemioterapiju krajem februara.

Kensingtonska palata je zamolila ljude da ne spekulišu o tome koji rak princeza ima. Kažu da je ona „dobre volje i fokusirana na oporavak“.

„Veoma je zahvalna medicinskom timu na nezi koju joj pružaju“, rekao je portparol.

„Sada joj je potrebno vreme, prostor i privatnost da završi lečenje i potpuno se oporavi.“

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar