U trendu

Kim Kardašijan u suzama zbog pogubljenja prijatelja: „Nisam dobro, ubili su ga“

Sjedinjene Američke Države pogubile su u četvrtak osuđenog zločinca Brandona Bernarda (40), uprkos glasnim protivljenjima dela javnosti. Među onima koji su se borili za njegov život je i Kim Kardašijan Vest, koja je ceo dan na društvenim mrežama odbrojavala do smaknuća, a otkrila je i da se čula s njim neposredno pre smrti.

Posted by Kim Kardashian West on Sunday, November 29, 2020

„Nisam dobro sad. Ubili su Brandona. On je reformisao svoj život. Bio je pun nade i pozitivan do kraja. Žao mu je što je naneo bol drugima. Dok je bio u stolici, nazvao me njegov advokat koji je s njim obavio poslednji poziv. Rekao mi je da je Brandon rekao da me voli i da želi da mi se zahvali. Rekao je da ne oseća klaustrofobiju u stolici“, napisala je Kim nakon što je saznala vest o pogubljenju.

Pet sati ranije napisala je da je razgovarala s Bernardom poslednji put i da joj je to bio najteži poziv ikad.

„Nesebičan kao uvek, mislio je na svoju porodicu i brinuo se jesu li dobro. Rekao mi je da ne plačem jer borba nije gotova. Kad mi je rekao da je klaustrofobičan i da su mu ponudili sedativ da ga smire pre nego završi u stolici kao i da ne želi da paniči, izgubila sam se. Morala sam da ugasim mikrofon na telefonu da ne čuje kako plačem“, napisala je.

„Planiraju njegovo ubistvo, a mi tu ne možemo ništa“, napisala je pre toga starleta.

🕊🕊🕊 🕊🕊🕊I’m so messed up right now. They killed Brandon. He was such a reformed person. So hopeful and positive…

Posted by Kim Kardashian West on Thursday, December 10, 2020

Bernard je osuđen na smrt 2000. godine zajedno sa saučesnikom Kristoferom Vijalvom zbog krađe automobila i ubistva Toda i Stejsi Bedžli na udaljenom delu vojne baze Fort Hud u blizini Kilejna u Teksasu.

Vijalva je oteo i upucao par iz neposredne blizine dok su ležali u prtljažniku automobila. Posle je Bernard zapalio automobil. U vreme zločina Bernard je imao 18, a Vijalva 19 godina. Trojica ostalih uključenih u otmicu i ubistvo nisu bili punoletni kad se zločin dogodio i izbegli su smrtnu kaznu. Dvoje je već pušteno iz zatvora.

Pet porotnika sa suđenja dvojici muškaraca podržalo je Bernardovu molbu za pomilovanje, rekavši da su njegovi advokati loše odradili posao braneći ga na suđenju. Iako se i dalje slažu da su i Bernard i Vijalva krivi, rekli su da izgleda da Bernard nije nameravao da ubije Badžlijeve. Pola miliona ljudi potpisalo je peticiju tražeći od predsednika Donalda Trampa da mu zameni kaznu doživotnim zatvorom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.