Ko je Koni Nilsen?

Danska glumica Koni Nilsen (Connie Nielsen) najpoznatija je po svojoj ulozi princeze Lusile u filmu „Gladijator“, koji je 2001. godine nagrađen sa više Oskara i u kojem glumi uz Rasela Kroua (u ulozi Maksimusa). Zahvaljujući takvim ulogama Holivud primeti glumce.

Nakon toga, Koni Nilsen glumila je u filmu „Basic“ Džona Mektirnana uz Džona Travoltu i Samjuela L. Džeksona – igrala je visoko pozicioniranu vojnu istražiteljku koja radi na slučaju ubistva.

Pored toga, nedavno je završila snimanje filma „The Great Raid“, u kom glume i Bendžamin Bret, Džozef Fajns i Džejms Franko, a koji je režirao Džon Dal. U tom filmu glumi američku medicinsku sestru koja je jedna od vođa podzemnog pokreta koji oslobađa ratne zatvorenike na Filipinima krajem Drugog svetskog rata.

Koni Nilsen smo nedavno gledali i u psihološkoj drami režisera Marka Romaneka „Zabranjene fotografije“ („One Hour Photo“), gde glumi objekat opsesije lika koji radi u fotografskoj radnji, a kog glumi Robin Vilijams. Glumila je i u napetom trileru „Demonlover“ poznatog režisera Olivijera Asajasa (koji je snimio i Irma Vep), i to industrijsku špijunku u ratu velikih kompanija za preuzimanje manjih. Upravo taj film, u kom glume i Klo Sevinji i Džina Geršon, pobudio je najveće interesovanje tokom Filmskog festivala u Kanu 2003. godine.

Koni je glumila i u svemirskoj odiseji Brajana de Palme „Misija na Mars“, kao i u filmovima „Đavolji advokat“ (u kojem glume Al Paćino i Kijanu Rivs), „Tajkun iz Ruašmora“, „Permanent Midnight“ (uz Bena Stilera), „The Innocents“ (uz Džona Hjua), „Voyage“ (s Rutgerom Hauerom i Erikom Robertsom), kao i u evropskim filmovima „Le Paradis Absolument“, „Okavango“ i „Colletti Bianchi“.

Sutra čitajte više o ovoj glumici.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.