Koje je boje tvoj film na 11. Kids festu

Jedanaesti po redu Dečji filmski festival Kids fest održaće se 19. do 25. oktobra u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu i u još trideset gradova širom zemlje. U toku festivala koji se održava pod sloganom „Koje je boje tvoj film?“ biće premijerno prikazano 13 filmova iz raznih zemalja, među kojima su i najbolja 2D i 3D ostvarenja. Filmovi koji će biti predstavljeni na Festivalu dolaze iz celog sveta (Norveške, Švedske, Slovenije, Španije, Italije, Danske i SAD-a) i namenjeni su deci predškolskog i školskog uzrasta. Najmlađi će biti u prilici da nesmetano uživaju u avanturama animiranih junaka, jer je većina filmova na 11. Kids festu sinhronizovana na srpski jezik.

Na reviji filmova biće prikazani filmovi sa svetskih festivala, dokumentarci o prirodi, priče o neobičnim prijateljstvima, uzbudljive avanture, kao i animirani filmovi studija „20th Century Fox“. Ove godine u programu Kids festa nalazi se i film za starije uzraste osnovne škole. Slovenački film „Uloga za Emu“ deci će omogućiti da zavire u televizijski svet. Dokumentarni film „Jedan život“ predstavlja proslavu najmaštovitijih priča o opstanku u životinjskom carstvu. Deca koja vole gusare, obožavaće norveški igrani film „Kapetan Sabljozubi“, dok će ih komedija „Prdoprah Doktora Proktora“ nasmejati do suza, dok budu gledali dečake koji lete u nebo, nevaljale blizance i divne pudinge od karamele. Australijski igrani film „Grudvica“ prikazuje avanturu hrabrog psa koji pokušava da zaštiti koloniju pingvina od drugih. Simpatična bela krznena porodica u animiranom finskom filmu „Mumini na Rivijeri“ slavi male radosti u životu, a decu uči kako je lepo biti optimista.

Festival će svečano u ponedeljak 19. oktobra u 11:45 u Dvorani Doma Sindikata otvoriti ambasadorka festivala, pevačica Sara Jovanović. Na otvaranju će nastupiti plesna grupa „2Hot4Stage“, potom škola za talente UMS, koja će najaviti prikazivanje tri pobednička filma naradnog konkursa „Mi smo glumci“. Nakon proglašenja pobednika, uslediće animirani i sinhronizovani film iz Norveške „Hokus Pokus Alfi Atkins“, o malom dečaku koji uz pomoć magije pokušava da dobije psa.

Kao i prethodnih godina, važan deo Festivala je Kids fest Arena u Dvorani Doma sindikata čiji bogati program posetioci mogu da vide od 19. do 23. oktobra. U zabavnim, kreativnim i obrazovnim radionicama učestvovaće brojni animatori i plesne grupe. Mališani će imati priliku da naprave fotografije, zapevaju na karaokama, druže se sa maskotama, nauče nešto novo o rok i pop muzici.

Cene karata za projekcije na Festivalu znatno su niže od regularnih cena za bioskopske projekcije, i kreću se od 200 do 300 dinara. Cene karata za za grupne posete i ove godine su veoma pristupačne.

Adresa zvaničnog sajta Dečjeg filmskog festivala je 11. KIDS FEST.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.