Kraljevska porodica ovde izgleda presrećno, ali istina je mnogo mračnija (foto)

Kraljevska porodica Velike Britanije izgledala je skladno i srećno na fotografiji povodom sedamdesetog rođendana princa Čarlsa – ali su se sada pojavile tvrdnje da su njihovi odnosi tada bili veoma hladni.

View this post on Instagram

"Cauchemar absolu" : les tensions entre Harry et William ont gâché les 70 ans du prince Charles Une anecdote de plus que l'on trouve dans Finding Freedom, la nouvelle biographie consacrée à Meghan et Harry. Des sourires de façade. Si l'on en croit la photo officielle partagée par la famille royale britannique en novembre 2018, les 70 ans du prince Charles se sont déroulés dans le meilleur des mondes. Une alchimie entre Meghan, Harry, William et Kate savamment orchestrée, assurent Omid Scobie et Carolyn Durand, les auteurs de Finding Freedom. "La photo officielle du 70e anniversaire du prince de Galles avec sa famille a été un 'cauchemar absolu' à planifier parce que ses fils ont soufflé 'le chaud et le froid' avec leur père", peut-on lire dans l'ouvrage paru le 11 août. En coulisses, les deux frères, plus distants que jamais, auraient rendu le moment plus que pénible cette journée-là, car ni l'un ni l'autre "n'ont fait beaucoup d'efforts pour se rendre disponibles". Un avant-goût de Megxit qui aura laissé des traces jusqu'à aujourd'hui. 📸instagram/clarencehouse #PrinceCharles #royalfamily #royals #royalty #QueenElizabethII #Windsor #HouseofWindsor #British #TheQueen #princewilliam #princearchie #meghanmarkle #princeharry #britishroyalfamily #britishroyals #princess #queen #celebrity #elizabethii #royaute #DuchessofSussex #meghan #royal #royaute #megxit

A post shared by dh.be (@dh.be) on

Na fotografiji iz 2018. godine, koja je obišla svet, svi su izgledali nasmejani – tu su bili princ Čarls, njegova supruga Kamila, sinovi Vilijam i Hari sa suprugama Kejt i Megan, a i troje dece starijeg kraljevskog bračnog para.

Međutim, navodi iz knjige “Pronalazak slobode” (Finding freedom) ukazuju da je fotografisanje jedva dogovoreno, zbog loših odnosa Vilijama i Harija. Autori su priznali da nisu intervjuisali Harija i Megan, koji su se od njihove knjige distancirali, ali kažu da su dobili puno informacija od njihovih prijatelja i saradnika kraljevske porodice.

“Dečaci su nekad dobri, nekad užasni kada su sa svojim ocem, otkrio nam je izvor blizak Čarlsu, koji je kao primer naveo planiranje za fotografisanje za njegov 70. rođendan, koje je nazvao apsolutnom noćnom morom”, tvrde u knjizi autori Omid Skobi i Karolin Durand.

“Ni Vilijam ni Hari nisu se potrudili da budu na raspolaganju”, naveo je izvor u knjizi, piše “Mirror”.

Još jedan predmet rasprave među njima bio je, kao i u mnogim drugim porodicama, novac.

“Braća su često tražila dodatan novac za svoje projekte, koji takođe pokriva sve troškove svoje supruge Kamile, a plaća i za odeću koju nose Kejt i Megan. Oni se baš dosta raspravljaju o sumama koje dobijaju od oca”, piše u knjizi.

Nesuglasice su samo bile najava onoga što je usledilo za nepunih mesec dana od rođendana princa Čarlsa, koji je bio 14. novembra. Naime, 8. januara 2020. godine, princ Hari i Megan Markl su na Instagramu objavili da se povlače iz svojih kraljevskih dužnosti – što je bila glavna tema svetskih medija gotovo cele godine.

Kontroverzna knjiga otkriva još detalja iz života kraljevske porodice. Recimo, tvrde da je Megan princa Čarlsa videla kao očinsku figuru, a da se i ona njemu dopala i da su stvorili blisku vezu.

Međutim, odnosi sa širom familijom nisu uvek bili tako sjajni. Princeza Judžin bila je uznemirena kad su Hari i Megan podelili vest o Meganinoj trudnoći na njenom venčanju, navodi se. Takođe je Meganina zabava, koja se organizuje pre rođenja deteta, razljutila britanski dvor, jer je bila organizovana u Njujorku, a gosti su bili samo najbliži prijatelji bivše glumice, među kojima je i teniserka Serena Vilijams.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.