U trendu

Kulturni centar Dorćol mesto susreta mladih

Kulturni centar Dorćol koji se nalazi u centru Beograda, novi je prostor koji mladima pruža priliku za organizovanje prvih izložbi, ali i radionica i književnih večeri.

Otvaranje izložbe „Ornament as crime“ bila je prilika da razgovaramo sa jednom od osnivača Kulturnog centra Dorćol Kristijanom Baštić.

„Nastao je iz ideje i želje da se stvori kreativno mesto za mlade, inspirisano kulturom i umetnošću s ciljem da postane središte okupljanja, druženja, organizacije i kreiranja različitih društvenih i kulturnih događaja.“

Pored održavanja izložbi, organizuju se različite radionice, različite vrste marketa, crtanje grafita, murala, književne večeri, kaže Baštić.

„Mi se trudimo da izadjemo mladima u susret, da budemo tu kao centar okupljanja i druženja i sklapanja novih poznanstava, razmena iskustva. Jedan od glavnih ciljeva jeste i da podržimo i omogućimo mladim neafirmisanim umetnicima da kod nas u prostoru izlažu, tako da su mnogi od njih prve izložbe imali u kulturnom centru“, objašnjava Baštić.

Aktuelna izložba „Ornament as crime“ posvećena je grafitima, a osmišljena je na preseku fotografije, arhitekture, videa i ulične umetnosti, kaže Andrej Kolosov.

„Izložba pokazuje da čovek može da postane deo grafita. Devojke su oslikane kao ornament i uklopljene u zid kao deo grafita. Interesantno je zato što smo uklopili uličnu i modernu umetnost u jednom prostoru.“

Fokusirani na razvojne programe i otvoreni za nove ideje i projekte, KC Dorćol poziva sve mlade da ih posete na adresi Mike Alasa 48 i da se pridruže u kreiranju jedne nove i sveže energije na beogradskoj kulturno-umetničkoj sceni.

Prilog Kineske Medijske Grupe (CMG)

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar